ADHD is een vorm van ADD, waar hyperactiviteit een van de symptomen is. Als je kind ADHD heeft, zal je merken dat hij/zij moeilijk stil kan zitten, moeilijk zijn/haar aandacht ergens bijhouden en ook vaak niet goed weet hoe interageren met andere mensen. Met ADHD leven is niet altijd even gemakkelijk en vraagt in veel gevallen een andere manier van opvoeden of een andere manier van aanpak.

Ook een communicatie met de school is hier belangrijk. Je kind, of als je misschien zelf met ADHD bent vastgesteld: jijzelf, spendeert veel tijd op school. Het is daarom belangrijk om voor een goede integratie te zorgen. Ook de aanpak van een leerkracht kan een grote invloed hebben.

Als je een ADHD test online wil invullen, hou er dan rekening mee dat dit slechts een oppervlakkige ‘diagnose’ kan stellen. Als je echt op zoek bent naar een diagnose ADHD of ADHD test, kan je best langsgaan bij een psychiater. Hij/zij is namelijk de enige die een officiële diagnose mag en kan stellen.

Bij een ADHD test worden vaak ook veel factoren, die zich rondom de diagnose bevinden, erbij betrokken. Denk hier bijvoorbeeld aan hoe je/jouw kind kan communiceren met andere kinderen of in welke mate je/jouw kind stress ervaart. Omdat stress een grote invloed kan hebben op ADHD, kan het nuttig zijn om stress zoveel mogelijk te proberen elimineren.

ADHD test? Doe hier de gratis online stress test!

Wil je weten of je te maken hebt met stress en in welke mate deze een invloed kan hebben op ADHD, doe dan hier de gratis online stress test! De test duurt 5 minuten en stuurt je integraal door naar een pagina met jouw persoonlijke scores. Deze pagina vertelt je ook meer over behandelingen tegen stress etc. Het online zelfhulpprogramma Mijn Kwartier is één van deze mogelijke behandelingsvormen.